Орлето Д. Младенов си пожела екзотика и ЦСКА 1948 му я предложи, феновете в Благоевград се питат: Защо не в „Пирин“

Голмайсторът на орлетата отпреди 3 сезона Даниел Младенов е близо до договор с втородивизионния ЦСКА 1948. Преди броени дни, когато скъса официално с досегашния си отбор „Етър“, кюстендилецът анонсира интерес към него от два наши елитни клуба, от един австрийски и един екзотичен тим. В същото време феновете в Благоевград взеха да се питат: Защо не в „Пирин“, но на „Дъбравска“ 1 спуснаха плътна информационна завеса по селекцията. Крилото изкара два периода на стадион „Христо Ботев“. В първия между 2008 и 2010 г. записа 43 мача и 6 гола, а във втория през 2016/2017 г. навъртя 39 двубоя с 12 попадения. Младенов напусна скандално зелено-белите, след като тогавашният наставник Милен Радуканов го обвини, че е отказал да бъде резерва във визитата срещу „Лудогорец“. Тази есен 32-годишният футболист изигра за болярите 15 срещи, в които се разписа 8 пъти.

При финализиране на преговорите с авиаторите юношата на „Велбъжд“ ще се изправи в четвъртфиналите за купата на България напролет срещу бившия си треньор и шеф  в „Левски“ Георги Иванов-Гонзо, който е спортен директор на „Локомотив“ /Пд/. Вчерашният жребий за втория по сила турнир сблъска червените с пловдивските смърфове, които ще излъчат единия полуфиналист на Лаута.

„Очаква ни тежък мач срещу един от най-добрите състави. Решили сме да вървим нагоре и колкото повече противници от класа срещнем, толкова по-добре за нас”, коментира разложкият наставник на ЦСКА 1948 Йордан Юруков, който поиска от ръководството да му осигурят през зимата двама централни защитници, един бек на мястото на освободения капитан Богомил Дяков и един вътрешен халф, без да спомене и дума за Младенов.

„Локо“ играе футбол, ние също. Ще бъде много интересен мач, разбира се, че имаме своите шансове”, допълни един от асовете на тима, бившият пиринец Янко Сандански.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Янко Сандански

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *