ОСПОРВАН ДВУБОЙ! Гришо води срещу Гаске

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе в момента с французина Ришар Гаске в мач от втория кръг на турнира от серията „Мастърс“ в Париж.

Българинът има 5 поражения от 7 мача срещу 31-годишния французин, но в последните им два сблъсъка хасковлията няма загубен сет срещу този съперник.

Двамата тенисисти си размениха по един гейм на 15 в началото на мача, а Димитров поведе с 2:1, след като взе второто си подаване на нула. Двамата продължаваха да печелят лесно геймовете, в които разполагаха с началния удар. В десетия гейм обаче поставеният под №6 българин нанесе своя удар. Димитров водеше с 5:4, а сервиращият Гаске допусна двойна грешка за 30:30. Следващата точка бе спечелена от Григор и това означаваше първи брейкпойнт в двубоя за някой от двамата тенисисти. Точката за пробив бе с цената на сетбол и след пресилен форхенд в аут на французина първата част приключи с успех за първата ни ракета, пише спортал.

Във втория сет нещата се развиваха както и в първия – двамата с лекота печелеха геймовете, в които сервираха. Така до шестия гейм, в който Димитров бе много близо до пробив, но не успя да го реализира. Геймът продължи 11 минути, като българинът имаше 4 брейкпойнта, но Гаске някак успя да се измъкне и изравни за 3:3.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *