Остава критично състоянието на единия работник, пострадал в ТЕЦ „Марица Изток 1”

Остава критично състоянието на единия от двамата работници, които пострадаха  по време на ремонт на помпена станция в  ТЕЦ „Марица Изток 1”. Те са  настанени в болницата в Стара Загора. Двамата мъже са на 42 г. и 52 г. Първоначално са приети за лечение в болницата в Гълъбово, но по-късно са преместени в Университетската болница в Стара Загора.

„Състоянието на по-младия продължава да е критично, но при стабилизиращи се основни жизнени показатели”, заяви пред NOVA д-р Петко Михайлов.

По-възрастният е претърпял в понеделник спешна животоспасяваща операция.

„Той е в съзнание. Състоянието му, може да се каже, че е задоволително”, заяви д-р Михайлов.

Двамата работници пострадаха тежко по време на ремонт на помпена станция  в ТЕЦ „Марица Изток 1”. Бригада е почиствала шахта на помпена станция за отпадни води. Единият от работниците паднал. Другият се опитал да го хване, но и той е бил повлечен. Вероятно двамата са вдишали отровни  газове.

„Преди да започнат работа са извършили анализ на средата, който не е показал да има задушливи газове. Но по наша информация е имало такива газове, поради което са изгубили съзнание ”, обясни инженер Бележков, представител на „ЕЙ И ЕС Гълъбово”. По думите му най-вероятно не е имало падане, а работниците са изгубили съзнание, докато са били вътре в шахтата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *