Осъдиха убиеца на Виола

Убиецът на Виола беше осъден на 25 години затвор при първоначален строг режим. По-рано Софийският градски съд се съгласи да гледа по съкратената процедура делото срещу Стефан Станев, обвинен за зверското убийство на 29-годишната си приятелка.

„Заслужавам между 20 и 30 години затвор. Това не трябваше да се случва“, каза подсъдимият само пред NOVA малко преди началото на процеса.

Родителите на Виола – Валери и Райна, поискаха кръвнина от 350 хиляди лева от убиеца на дъщеря си.

По време на съдебния процес стана ясно, че Стефан е умъртвил Виола с особена жестокост. Той е използвал стик за голф, а после я душил.

„Любовта е нещо странно и необяснимо“, заяви самият той преди началото на процеса.

Майката на Виола не издържа на детайлите, изчетени в съдебна зала, и заплака, докато слуша за мъчителния начин, по който е настъпила смъртта на Виола.

В 5 часа сутринта на 23 юни, докато момичето спи, Стефан решава да води разговор. Той се чувствал неудовлетворен във връзката и решил да я прекрати, като убие младата жена.

Припомняме, че след зверското убийство стана ясно, че срещу него е имало поредица от жалби за домашно насилие от бившата му съпруга Благовеста, които са били неглижирани от прокуратурата.

Младият мъж ще отговаря пред съда и за притежание на високорискови наркотични вещества в апартамента си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *