Отложиха делото за хулиганство след масовото меле в Разлог

Отложиха за следващия петък за разпит на свидетели делото по УБДХ срещу участниците в масовото меле в Разлог.

В момента няма напрежение пред храма на Темида, тъй като всички участници си тръгнаха след новината за отлагане на съдебното заседание.

Както struma.bg писа, рано тази сутрин над 100 души окупираха улицата пред Районен съд Разлог, където започна дело за хулиганство. Близки на нападнатия от ромите млад мъж, за който твърденията са, че е ударил шамар на 10-годишно дете поискаха справедливост и изразиха недоволство от действията на полицията. По думите на бащата на пострадалия, състоянието му е сериозно и е настанен за лечение в МБАЛ- Разлог. Младият мъж е с над 30 хематома и сцепена глава.

Припомняме, че до мелето се стигна след отправена забележка от клиент на заведението към 10-годишно момче от ромски произход. Това предизвикало гнева на бащата Валентин Симеонов, който се върнал в заведението заедно с брат си Марин и група младежи и се заформил масов бой.

Версиите на двете страни за причината за мелето се разминават. Според едните детето е било ударено по бузата от младежа, отправил забележката, а според другите детето изобщо не е удряно. Две са и версиите за действията на малчугана, предхождащи събитията. Едните твърдят, че той се е опитвал да разбие фризер за сладолед, позициониран пред будка за цигари в близост до заведението, което е станало повод и за отправената забележка, а според другите детето заедно с приятел е играело канадска борба върху фризера и изобщо не се е опитвало да го кърти. 

Боят се заформил около 22:30 часа завчера, след като група роми – младежи, деца и възрастни, нахлули в заведението, заобиколили едно от сепаретата и започнали да нанасят удари на едно от момчетата. В суматохата удари са понесли и други посетители, които се намесили, за да предотвратят мелето.    

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *