Отмениха европейските клубни турнири по бейзбол и софтбол в Благоевград и Дупница

Конфедерацията на европейския бейзбол (СЕВ) отмени всички континентални клубни турнири през 2020 г. По програма през юни трябваше да се проведат общо шест надпревари, но никоя от тях няма да се състои. Сред тях е и квалификацията за Купата на федерациите в Благоевград (15-20 юни). Домакин на стадион „Портър Фийлд“ бе „Атлетик“ (Сф), който планираше за целта отново да се подсили с бейзболисти на местния „Бизони“, както направи и миналата година.

„Изпълнителният комитет взе решението след консултации с местните организационни комитети и националните федерации и с мисълта, че здравето на спортистите, съдиите и всички членове на европейската бейзболна и софтболна общност трябва да бъде поставено над всичко друго“, гласи официалното съобщение на СЕВ.

Относно другите международни бейзболни турнири на Стария континент през лятото на 2020 г., засега СЕВ остава в изчакваща позиция. През юли и август има насрочени общо 10 квалификации и европейски първенства за национални отбори в различни възрастови групи. Сред тях е и Евро’20 за мъже в Дивизия С в Благоевград (28 юли-1 август).

„СЕВ наблюдава много внимателно ситуацията заедно със световната конфедерация WBSC и засега не е взела решение. Изпълнителният комитет ще заседава отново в следващите седмици, за да разгледа необходимостта от евентуалното отлагане или отмяна на още турнири“, коментираха от европейската конфедерация.

Ден след решението на CEB, европейската софтболна федерация (ESF) също анулира летния сезон. В съобщение от президента на континенталната дивизия към световната конфедерация (WBSC-Европа) Габриел Вааге беше обявено, че тази година в международния календар остават единствено надпреварите за национални отбори, които се пренасрочват за септември и октомври.

„През последните седмици бордът на ESF работи усилено по пренареждане на програмата в Европа с цел да предпази здравето на всички. Преглеждайки календара, беше установено, че не е възможно да се изиграят всички планирани турнири. Решихме да се състоят единствено европейските първенства, които са квалификации за световните първенства през 2021 г.“, гласи изявлението.

През 2020 г. в Дупница щеше да се проведе надпреварата за Европейската клубна купа във втора група (17-22 август).

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...



През 2019 г. столичният тим бе подсилен за евробитките с играчи от Благоевград и Дупница

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *