ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА МРЕЖАТА! „Левски“ изхвърли „Марек“ от Топ 3, 42-годишен неудържим на полето

„Левски“ изхвърли „Марек“ от топ 3 на класирането в първата осмица на волейболната суперлига с успех на свой терен в директния сблъсък на двата отбора с 3:1 (25:18, 18:25, 25:10, 25:20). Освен че заеха мястото на дупничани, сините взеха сладък реванш за поражението със същия резултат с обратен знак в Дупница през ноември. Домакините доминираха във всички компоненти на играта през по-голямата част от мача. Позволиха си известно отпускане само във втория гейм, преди да се съберат отново и да нанесат решителния удар с едва 10 загубени точки в третия, от който съперникът така и не можа да се съвземе. Неудържим на мрежата в състава на победителите бе ветеранът Христо Цветанов. 42-годишният бивш национал изнесе показна лекция на полето и наниза 18 т. с 88 процента ефективна атака. За марекчани най-резултатен бе Светослав Иванов с 16 т. и 74 на сто ефективност в нападение. С 10 т., 20 процента перфектно и 55 процента позитивно посрещане се отличи Калоян Балабанов. За хората на Виктор Карагьозов предстои нулев уикенд, а следващия петък посрещат в регулярния 11-и кръг „Добруджа“.

Без излишна еуфория прие победата на своите старши треньорът Андрей Жеков. „Трябва да бъдем малко по-смирени и да останем здраво стъпили на земята. Отдавам заслуженото на отбора на гостите, но беше нервен мач. Имаше хубави изпълнения, но имаше и много моменти на напрежение, в които и двата отбора можеха да се представят по-добре. Смятам, че нашият потенциал е голям и е важно, че спечелихме срещу един от директните ни съперници в първенството“, коментира синият наставник.

„ЛЕВСКИ“: Хр. Цветанов-18,  Йорданов-13, Вълчинов-13, Люцканов-8, Вл. Станков-7, МакГивърн-5, Вл. Иванов-либеро (Гърков, Николов).
МАРЕК“: Св. Иванов-16, Балабанов-10, Душков-6, Янков-5, Преспов-4, Св. Станков-1, Коцаков-либеро (Дулчев-6,  Цв. Цветанов-2, Дамянов-1, Велков-1,  Узунов).

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *