От полунощ! Нощните клубовете намаляват посетителите с 50%

Намаляват капацитета на нощните заведения.Това стана ясно след среща между здравния министър проф. Костадин Ангелов и представители от Асоциацията на заведенията.

Посещението на барове, дискотеки, нощни заведение се допускат при заетост на местата не повече от 2 квадратни метра“, заяви здравният министър.

От 00:00 часа тази вечер ще бъде пусната и заповед.

„Разчитаме така да прекъснем епидемиологичния път на заразата. Другата седмица във вторник ще има среща, след която ще станат ясни още допълнителни мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

„Ситуацията не е нова за нас, но нашия бранш няма да издържи затваряне като през март. Затова сме съгласни на всякакви компромиси. Другата седмица ще предложим мерки от наша страна, ако се налага“, заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Собствениците на заведения лесно ще могат да контролират колко души могат да влязат според квадратурата си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Despina

    Здравето преди всичко, но не мисля, че в Европа затварянето на заведенията им реши проблема. Напротив. В ресторантите поне има контрол и дезинфекция. Не трябва да има сбирки на големи групи хора по домовете, както и да приберат тия дето висят пред парламента.

    Отговори
  2. Emil

    Адмирации за бранша! Показа, че е отговорен и действа адекватно и към здравето на клиентите и към служителите си! Не трябва да се затварят заведенията, това няма да намали болните, но със сигурност ще е пагубно за този сектор.

    Отговори
  3. Стоян

    Оцеляването в тази ситуация е трудно, без мерките, сваленото ДДС и 80/20. Щеше да има не само фалити на заведения, но препълнени бюра по труда.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *