Още два дни хлад и дъжд, после се затопля до 32 градуса

Приключва проточилият се период с хладно време. Само след ден-два температурите у нас ще станат летни и ще останат такива през повечето дни. Въпреки, че летните превалявания ще останат в някои дни, ще има много повече слънце.

Днес над цялата страна ще бъде хладно и неустойчиво, с краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 17 до 22, 23 градуса. В източните райони ще духа слаб източен вятър, а в западната част на Дунавската равнина – до умерен от северозапад – запад.

Утре ще бъде последният от поредицата сравнително хладни за юни дни.

Тази нощ краткотрайните валежи с гръмотевици ще стихват в по-голямата част от страната, но до сутринта все още ще превалява на места в Източна България и по Черноморието. Ще бъде почти тихо.

Минималните температури утре сутрин ще са все още ниски за началото на юни, от около 5 до 10 градуса.

През деня отново ще се развива купеста облачност и около планините на Централна България и най-вече в източните райони на много места ще превали и прегърми. Температурите ще останат от 18 до 24 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, а в източните райони – слаб, от юг.

В западните части на Европа в следващите дни предстои захлаждане, за разлика от нашия полуостров, където постепенно ще се установява по-топло време. Това ще усетим още вдругиден, в четвъртък.

Минималните температури тогава ще са от 7 до 12 градуса, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 23 до 28, на места до около 29 градуса. Вятърът ще бъде от югозапад-запад, слаб, до умерен в планините. Облачността ще бъде променлива, но краткотрайни превалявания ще има само на места, предимно около планините.

В петък дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, а краткотрайни валежи ще има късно следобяд над западните райони.

В събота ще бъде неустойчиво, с краткотрайни превалявания с гръмотевици, а дневните температури слабо ще се понижат и ще са от 23 до 28, 29 градуса.

В неделя  в повечето места ще бъде слънчево, а краткотрайни валежи след обяд са възможни около планините. Ще бъде топло, с температури от 25 до 30 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *