Още сняг, дъжд и хладно време, затопля се в края на седмицата

 Остават още 2-3 дни по-хладно от обичайното време, а трайно затопляне може да очакваме в последните дни на седмицата.

През нощта от запад облачността ще се увеличава, а след полунощ отначало над западните райони ще завали дъжд. Вятърът от северозапад ще се усили и ще нахлува студен въздух. 

Минималните температури утре сутрин ще са от 2 градуса на запад до 7-9 над крайните източни райони.

През деня ще бъде облачно с временни разкъсвания на облачността. Ще превалява главно над източните и южни райони, а от северозапад валежите ще спират. 

Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина силен вятър от северозапад. 

Дневните температури в низините ще са от десетина градуса на северозапад до 17 в югоизточните райони. По високите котловини на запад ще остане с няколко градуса по-студено и там, включително в района на София ще превали и мокър сняг.

Голяма част от Централна Европа е обхваната от студен въздух и температурите не са пролетни. В централните части на места ще превали и сняг, като е възможно, както във Виена и да прегърми.

Топло ще бъде на Пиринеите и в Атина.

В четвъртък остава хладно и ветровито, с променлива, често значителна облачност. Възможни са съвсем слаби краткотрайни превалявания. Дневните температури ще са от 5 до 11 градуса. Сутрин ще бъде студено за април, с минимални температури от минус 3 до плюс 3-4 градуса.

Студена сутрин, на места с мраз и слани ни очаква и в петък, но дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 8 до 13 градуса.

В събота слани ще има на по-малко места, а дневните температури ще достигнат 11 до 16 градуса.

В неделя затоплянето ще продължи, като максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *