Топ теми

Пай със смокини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • бисквити – 10 броя чаени, натрошени, за плънката
  • смокини – 6 – 7 броя пресни
  • сирене – 1 пакетче крема
  • сладко – 1 малко бурканче от смокини
  • орехи – 1/2 ч.ч. нарязани
  • стафиди – 1/2 ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч., за тестото
  • масло – 100 г
  • захар – 1/4 ч.ч.
  • яйца – 1 брой
  • ванилия – 2 пакетчета
  • бакпулвер – 1 пакетче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркайте заедно на ръка яйцето, мекото масло и захарта. Добавете бакпулвера с пресятото брашно и ванилията.

Замесете меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. Разстелете тестото в намаслена и застлана с хартия за печене тавичка (около 25 см), като хубаво притискате по ръбовете и стените.

Разбъркайте заедно продуктите за плънката – крема сиренето, сладкото от смокини, натрошените чаени бисквити, орехи, стафиди.

Получава се ронлива смес. Разпределете я върху тестото и отгоре притиснете цели или разполовени пресни смокини. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *