НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- бисквити – 10 броя чаени, натрошени, за плънката
- смокини – 6 – 7 броя пресни
- сирене – 1 пакетче крема
- сладко – 1 малко бурканче от смокини
- орехи – 1/2 ч.ч. нарязани
- стафиди – 1/2 ч.ч.
- брашно – 2 ч.ч., за тестото
- масло – 100 г
- захар – 1/4 ч.ч.
- яйца – 1 брой
- ванилия – 2 пакетчета
- бакпулвер – 1 пакетче
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркайте заедно на ръка яйцето, мекото масло и захарта. Добавете бакпулвера с пресятото брашно и ванилията.
Замесете меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. Разстелете тестото в намаслена и застлана с хартия за печене тавичка (около 25 см), като хубаво притискате по ръбовете и стените.
Разбъркайте заедно продуктите за плънката – крема сиренето, сладкото от смокини, натрошените чаени бисквити, орехи, стафиди.
Получава се ронлива смес. Разпределете я върху тестото и отгоре притиснете цели или разполовени пресни смокини. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност.
loading...