Пай с круши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 150 г
  • бадеми – 100 г смлени
  • захар – 80 г
  • канела – 1 ч.л.
  • яйца – 1 бр.
  • мед – 1 с.л.
  • сол
  • кора от лимон – ½ бр.
  • масло – 150 г
  • круши – 1 кг
  • лимонов сок – 2 с.л.
  • мед – 1 с.л.
  • белтъци – 3 бр.
  • пудра захар – 100 г
  • филирани бадеми – 3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Брашното, бадемите, захарта и канелата се смесват. По средата се прави кладенче и в него се изсипват яйцето, медът, солта, лимонената кора и маслото. Замесва се тесто. Оформя се на топка, завива се във фолио и се оставя на хладно за 1 час.

Крушите се обелват, маха им се сърцевината и се нарязват на кубчета. Поръсват се с лимонения сок.

Тестото се разточва и се слава в кръгла форма за печене. Надупчва се с вилица. Отгоре се подреждат плодовете, полети с мед.

Пече се 30 минути във фурна, предварително загрята на 220 градуса.

Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно към тях се прибавя пудрата захар.

Намазват се върху пая с круши, поръсва се с филирани бадеми.

Паят с круши се запича, докато се образуват светло кафяви връхчета.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *