НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 150 г
- бадеми – 100 г смлени
- захар – 80 г
- канела – 1 ч.л.
- яйца – 1 бр.
- мед – 1 с.л.
- сол
- кора от лимон – ½ бр.
- масло – 150 г
- круши – 1 кг
- лимонов сок – 2 с.л.
- мед – 1 с.л.
- белтъци – 3 бр.
- пудра захар – 100 г
- филирани бадеми – 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Брашното, бадемите, захарта и канелата се смесват. По средата се прави кладенче и в него се изсипват яйцето, медът, солта, лимонената кора и маслото. Замесва се тесто. Оформя се на топка, завива се във фолио и се оставя на хладно за 1 час.
Крушите се обелват, маха им се сърцевината и се нарязват на кубчета. Поръсват се с лимонения сок.
Тестото се разточва и се слава в кръгла форма за печене. Надупчва се с вилица. Отгоре се подреждат плодовете, полети с мед.
Пече се 30 минути във фурна, предварително загрята на 220 градуса.
Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно към тях се прибавя пудрата захар.
Намазват се върху пая с круши, поръсва се с филирани бадеми.
Паят с круши се запича, докато се образуват светло кафяви връхчета.
loading...