НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- яйца – 4 бр.
- захар – 1 ч.ч.
- брашно – 1 и 1/2 ч.ч.
- бакпулвер – 1 бр.
- ванилия – 1 бр.
- краве масло – 100 г меко
- канела – 1 ч.л.
- ябълки – 2 бр.
- орехи – 1 шепа
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ябълките обелвам и нарязвам на полумесеци, подреждам в ринг форма за торта.
От останалите продукти забърквам тестото, което изсипвам върху ябълките.
Поръсвам шепа натрошени орехи и пека ябълковия пай на 180 градуса до суха клечка.
Изваждам го от фурната, да отлежи 10 минути, и обръщам в чиния за сервиране.
Чуден пай с ябълка, канела и орехи, който ухае изкушаващо и изчезва неусетно!
loading...