Топ теми

Палачинки, които не се късат

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко – 500 мл

яйца – 3 бр.
захар – 2 с.л.
сол – 1/2 ч.л.
нишесте – 6 с.л. с връх, картофено
масло – за мазане
олио – за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.

Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки.
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.

В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло.

От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *