
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ
- яйца – 2 броя
- вода – 150 мл
- прясно мляко – 150 мл
- брашно – 250 г
- тиквички – 600 г настъргани на фино ренде
- зелен лук – 2 стръка
- сол – 5 г
- чесън – 1/2 ч.л. сух
- олио – 30 мл
- ЗА ПЛЪНКАТА
- крема сирене – 500 г
- копър – 1 връзка
- чесън – 1 – 2 скилидки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват с прясното мляко и водата. Добавят се брашното, настърганите тиквички, накълцаният зелен лук, сухият чесън и олиото.
Всичко се разбърква добре. Изпичат се 10 палачинки.
В купа се смесват крема сиренето и накълцаните на ситно копър и чесън. Палачинките се намазват с плънката и се завиват на малки солени рула.