Палачинки с банани и орехи

Продукти:

  • 240 мл мляко,
  • 200 г брашно,
  • 1,5 ч.л. бакпулвер,
  • 1 яйце,
  • 30 г масло,
  • 30 г захар,
  • щипка сол,
  • 200 г орехи,
  • 1 банан
  • течен шоколад, плодове за украса

Начин на приготвяне:

  1. Смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Отделно разбийте яйцето с млякото и разтопеното масло.
  2. Направете вдлъбнатина в средата на брашнената смес и добавете яйчената смес. Разбъркайте бързо, за предпочитане в една посока. Не е необходимо да бъркате дълго време, в противен случай палачинките ще бъдат твърди.
  3. Сложете лъжица и половина тесто върху тигана (ако е необходимо, намажете с масло, но, ако тигана е за палачинки, не е необходимо да се маже), разстелете лекичко върху тигана, диаметърът трябва да е около 10 см.
  4. Върху тестото поставете резени банан и няколко нарязани орехови ядки. Когато долната част покафенее, обърнете и изпържете и другата страна.
  5. Нарежете на ситно около 1/3 от орехите и леко ги запечете в сух тиган.
  6. Поставете палачинките в чиния, поръсете отгоре с ядки и украсете с течен шоколад и плодове.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *