Смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Отделно разбийте яйцето с млякото и разтопеното масло.
Направете вдлъбнатина в средата на брашнената смес и добавете яйчената смес. Разбъркайте бързо, за предпочитане в една посока. Не е необходимо да бъркате дълго време, в противен случай палачинките ще бъдат твърди.
Сложете лъжица и половина тесто върху тигана (ако е необходимо, намажете с масло, но, ако тигана е за палачинки, не е необходимо да се маже), разстелете лекичко върху тигана, диаметърът трябва да е около 10 см.
Върху тестото поставете резени банан и няколко нарязани орехови ядки. Когато долната част покафенее, обърнете и изпържете и другата страна.
Нарежете на ситно около 1/3 от орехите и леко ги запечете в сух тиган.
Поставете палачинките в чиния, поръсете отгоре с ядки и украсете с течен шоколад и плодове.