Палачинки с брашно от лимец и мед

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

брашно от лимец
1 чаена чаша
прясно мляко
1 чаена чаша
вода
1/2 чаена чаша
яйца
2 броя
мед
2 супени лъжици
краве масло
2 супени лъжици

РЕЦЕПТАТА:

Кой не обича палачинки? А колко често приготвяте палачинки? Не много често, като една от причините е, че не спадат към здравословните закуски. Палачинките с брашно от лимец и мед са един по-здравословен вариант на палачинки, но също толкова вкусен. Палачинките с брашно от лимец и мед носят характерния вкус на лимец и са още една идея за рецепта с брашно от лимец.

Първата стъпка от рецептата за палачинки с лимец и мед е подготовката на сместа за палачинки. Задължително пресявате брашното от лимец, тъй като съдържа много едри елементи, които не трябва да бъдат част от тестото. Разбивате яйцата. В млякото разтваряте меда и заедно с водата ги добавяте към разбитите яйца и отново разбивате. Накрая добавяте и брашното и разбърквате добре, за да няма бучки.
За печенето на палачинките е най-добре да ползвате възможно по-плосък тиган. Така много по-лесно ще обръщате палачинките. Слагате малко парченце от маслото в тигана и след като се разтопи го разпределяте равномерно в в тигана, след което изливате един черпак от сместа за палачинките. Палачинката е готова от едната страна, когато крайчетата ѝ придобият леко златист цвят и се получат малки балончета. Тогава трябва да я обърнете, за да се изпече и от другата страна.

А с какво да гарнираме медените палачинки с лимец? Може да изберете любимото си сладко или конфитюр, като например конфитюр от дюли или конфитюр от каисии например. Може обаче да завиете палачинките с пресни плодове, например банани или праскови, и мед. Или пък да подходите класически и да намажете палачинките с шоколад!

ДОБЪР АПЕТИТ!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *