НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кисело мляко – 1 кофичка
- сода – 1/2 ч.л.
- яйца – 2 броя
- брашно – в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 – 2 ч.ч.)
- вода – за гъстота на боза
- сол – 1/2 к.л.
- захар – 1/2 к.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.
Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.
Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.
Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.
За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила – дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.
loading...