Палачинки с кисело мляко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кисело мляко – 1 кофичка
  • сода – 1/2 ч.л.
  • яйца – 2 броя
  • брашно – в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 – 2 ч.ч.)
  • вода – за гъстота на боза
  • сол – 1/2 к.л.
  • захар – 1/2 к.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила – дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *