Палачинки с лимонов сок

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 5 бр.
прясно мляко – 1 л
брашно – 400 г
сол – 1 щипка
захар – 1 ч.л.
лимонов сок – 1 ч.л. прясно изцеден
ванилия – 1 ампула есенция
ЗА ГАРНИРАНЕ
сладко от череши – 2 с.л.
масло – 50 г
пудра захар – за поръсване
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват със солта и захарта, след което се добавя млякото.

Следват лимоновият сок и ванилията. Постепенно започва да се добавя брашното, което е предварително пресято.

Разбърква се постоянно, за да не останат бучки. Аз разбивах с пасатор с накрайник бъркалка за миксер.

След като сместа е готова, тиган с незалепващо покритие се зягрява на котлона и се капват няколко капки олио.

Слага се по 1 черпак от сместа и се пече по 1-2 минути от всяка страна.

Така се процедира, докато сместа свърши. Между всяка пухкава палачинка се слага парченце масло.

Накрая се поднасят топли, намазани със сладко от череши или такова по избор и се поръсват с пудра захар.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *