Палачинкова лазаня

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
палачинки – около 10 броя готови, по – големи

loading...


за соса:
колбас – 250 г по избор
гъби – 200 г
кашкавал – 200 г
домати – 3 броя или 200 г доматено пюре
магданоз – 5 стръка
лук
глава чесън
4 – 5 скилидки босилек
1 ч.л. сушен червен пипер
1 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. майорана
щипка смлян черен пипер
щипка смлян кимион
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси. Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки.

В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата. Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете Палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *