Памук погача за Бъдни вечер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
вода – 200 мл хладка
мая – 7 г пакетче суха
олио – 25 мл
захар – 1 ч.л.
сол – 1 ч.л.
брашно – 300 или 350 г
семена – за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В подходяща купа за месене се налива водата и се добавя захарта и маята.

Разбърква се да се разтворят съставките.

Прибавя се олиото и солта и се замесва тесто – меко нелепнещо.

Остава се да втаса да удвои обема си. Когато вече е готово, се отделят три топчета, колкото орех, да се направят три фитила за плитка.

Останалото тесто се разделя на 7 равни части.

Оформят се питки и една се поставя в средата на тавичката.

Около нея се подреждат останалите.

Оформят се фитилите и се сплита плитка.

Навива се в средата около средната питка.

Отново се остава да втаса памук погачата.

Намазва се с олио, поръсва се с семената и памук погачата за Бъдни вечер се пече на 180°C до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *