Панакота с мед и ягоди

Необходими продукти/:

мед 1 ч. ч.
сладкарска сметана 2 ч. ч.
прясно мляко 1 ч. ч.
желатин 3 листа
ягоди 200 г
масло (за намазване)

Начин на приготвяне:

Накиснете листата желатин в студена вода за 5 минути.
Намажете с масло дъното на шест формички за крем карамел. Сложете ½ чаша мед в тенджера да се карамелизира, после бавно добавете 2 супени лъжици вода и завъртете тенджерата, за да се смеси. Във всяка формичка сипете по малко от карамелизирания мед и трябва да ви остане част от него.
Към останалия карамелизиран мед добавете сметаната и млякото и върнете на котлона. Бъркайте, за да не загори. След 2 минути добавете изцедения от водата желатин и отново разбъркайте. След 10 минути прецедете и разпределете във формичките за крем. Когато се охлади, сложете в хладилник за 4-5 часа.
Сипете в малка тенджера 1/2 чаша мед и 80 мл вода да ври, докато се сгъсти леко. Отстранете от котлона и леко охладете. Почистете ягодите, нарежете на четвъртинки и поставете в купа.
Сипете медения сироп върху ягодите и сервирайте, като отделите студената панакота от формичката и внимателно поставите в чиния и полеете с медено-ягодовия сироп.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *