Пандишпанов сладкиш с кайсии

Необходими продукти:

  • кайсии – 400 г
  • захар – 1 ч.ч.
  • краве масло – 60 г
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 пак.

Начин на приготвяне:

Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват до побеляване със захарта. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към разбитите жълтъци.

Постепенно към сместа се прибавя и брашното, пресято с бакпулвера – бърка се внимателно с шпатула, за да не спадне.

В тавата, в която ще готвим сладкиша, се карамелизира останалата захар и маслото.

Подреждат се разполовените кайсии с отвора надолу.

Отгоре се изсипва пандишпановото тесто и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Сладкишът с кайсии се оставя да се охлади добре.

След това ретро сладкишът с кайсии се обръща и по желание са поръсва с пудра захар.

Източник: ‎Sevi Cakman‎ от Кулинарна мрежа

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *