Панирани гъби печурки

Необходими продукти:

  • 1 кг гъби
  • 2 яйца
  • 150 г брашно
  • 3 с.л. бира
  • 100 мл. олио
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Гъбите се измиват добре и се бланшират за 2 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се и се оставят да се отцедят добре.

През това време в купа се разбиват яйцата, прибавя се брашното и отново се разбива до получаване на гъста каша. Добавят се бирата, сол и черен пипер на вкус.

Всяка гъба се потапя в панировката обилно и се пържи в сгорещено олио до зачервяване. Готовите панирани гъби се отцеждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *