Панирани жулиени с чеснов сос

Необходими продукти

1 кг пилешко филе

200 г брашно

4 яйца

сол

50 г сусам

галета

200 г  майонеза

3 с.л. кисело мляко

4-5 скилидки чесън

Начин на приготвянe

Пилешкото филе се нарязва на ивички. Жулиените се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и се овалват в сусама или галетата. Могат да се сложат за 10-ина минути във фризера. След като се извадят се изпържват до златисто. Отцеждат се върху салфетка. Чесънът се счуква и се добавя към разбърканите майонеза и кисело мляко. Жулиените се сервират поляти със соса или той се поднася отделно в подходящ съд. Сервирайте с гарнитура по желание. lakomnik



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *