Панирани картофени хапки

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 100 г сирене
  • 2 глави лук
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • копър
  • 2 яйца
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. захар
  • сол
  • 100 мл. бира

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват. Обелват се и се намачкват на пюре. Към тях се добавят сиренето, настърганите глави лук, ситно нарязаните копър и магданоз, а също и малко черен пипер и сол.

Всичко се разбърква много добре. От сместа се оформят малки топчета, които се нареждат в подходящ съд. Оставят се в хладилник за около половин час.

След това се приготвя пастата патафри за паниране. За целта двете яйца се разбиват, добавят се брашното, подправките и най-накрая се добавя бирата. Трябва да се получи гъста и еднородна смес.

Вече стегналите картофени кюфтета се изваждат от хладилника, потапят се в пастата и се пържат в силнo сгорещена мазнина до златисто. Сервират се топли.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *