Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 100 г сирене
- 2 глави лук
- черен пипер
- сол
- магданоз
- копър
- 2 яйца
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. захар
- сол
- 100 мл. бира
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват. Обелват се и се намачкват на пюре. Към тях се добавят сиренето, настърганите глави лук, ситно нарязаните копър и магданоз, а също и малко черен пипер и сол.
Всичко се разбърква много добре. От сместа се оформят малки топчета, които се нареждат в подходящ съд. Оставят се в хладилник за около половин час.
След това се приготвя пастата патафри за паниране. За целта двете яйца се разбиват, добавят се брашното, подправките и най-накрая се добавя бирата. Трябва да се получи гъста и еднородна смес.
Вече стегналите картофени кюфтета се изваждат от хладилника, потапят се в пастата и се пържат в силнo сгорещена мазнина до златисто. Сервират се топли.
loading...