Панирани пилешки бутчета с хрупкава коричка

Ако се чудите какво да приготвите на бързо за обяд или вечеря, панираните пилешки бутчета са чудесен вариант.

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

2 яйца

80 гр. брашно

80 гр. галета 

50 мл прясно мляко

1 с.л. червен пипер 

1/2 ч.л. черен пипер

олио за пържене на панираните бутчета

няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките бутчета със сол, червен и черен пипер. Оставете ги за няколко минути и през това време се заемете с приготвянето на панировката.

Разбийте яйцата и прибавете прясното мляко към тях.

Оваляйте бутчетата първо в брашното, след това ги потопете в яйцата и накрая в галетата.

Изпържете панираните бутчета равномерно от двете страни до придобиването на златиста коричка.

Поръсете бутчетата с накълцания на ситно магданоз.

Може да ги поднесете с гарнитура от пържени или варени картофи, както и задушен ориз със зеленчуци. Прибавете към гарнитурата и салата от сезонни зеленчуци.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *