Панирани чушки с бял сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени чушки – 700 г (печени, почистени и белени)
яйца – 2 бр.
брашно – за овалване (пшенично + царевично)
сол – 2 щипки
олио – за пържене
БЯЛ СОС
краве масло – 50 г
олио – 2 с.л.
брашно – 3 с.л. с връх
прясно мляко – около 500 мл
чесън – 2 скилидки
бял пипер – 1 щипка
сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подсушете добре печените и почистени червени чушки.

Влагата се попива добре със кухненска хартия, за да не пръска при пържене.

Посолете и си пригответе две дълбоки чинийки. В едната разбийте двете яйца, а в другата смесете двете брашна със солта.

Потапяйте чушките първо в яйце, после в брашно и пържете до златисто от двете страни. Извадете панираните чушки върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

Пригответе белия сос, като разтопите маслото със олиото в касеролка. Запържете леко в тях чесъна настърган на фино ренде, след това сипете брашното и бъркайте минута две.

Налейте млякото на струйка при непрестанно разбиване с телена бъркалка.

Гответе соса до сгъстяване и го подправете със сол, бял пипер и лимонов сок.

Принципа на приготвяне на този сос е сходен със този на Бешамела.

Сервирайте панираните чушки с топлия, вкусен и кремообразен бял сос.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *