Необходими продукти:
филета свински дроб
яйца за паниране
галета за овалване
подправки: сол, чесън на прах, сух магданоз, черен пипер млян
Всички продукти на око, според количеството на дроба.
Начин на приготвяне:
Филетата измити, отцедени добре се посоляват със сол, черен пипер, чесън на прах и сух магданоз. Ако имате време можете да оставите така няколко часа в хладилник под капак. Всяко филе се овалва от двете страни с галета, силно притискаме с вилицата в галетата да поеме повече и да се подсуши още повече филето.
Можете да ги направите с галетата и наредени в чиния с фолио да останат за другия ден да се панират. Ако все пак са за деня след галетата всяко филе се потапя в разбито яйце и се пуска в загрята мазнина, олио.
Пържим до златист цвят и вадим върху домакинска хартия да се отцеди олиото от пърженето. Готовите филета се поднасят с подходяща салата или гарнитура според сезона.