Паниран свински дроб

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

филета свински дроб
яйца за паниране
галета за овалване
подправки: сол, чесън на прах, сух магданоз, черен пипер млян
Всички продукти на око, според количеството на дроба.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Филетата измити, отцедени добре се посоляват със сол, черен пипер, чесън на прах и сух магданоз. Ако имаме време можем да оставим така няколко часа в хладилник под капак. Овалваме всяко филе от двете страни с галета, силно притискаме с вилицата в галетата да поеме повече и да се подсуши още повече филето. Можем да ги направим с галетата и наредени в чиния с фолио да останат за другия ден да се панират. Ако все пак са за деня след галетата всяко филе потапяме в разбито яйце и пускаме в загрята мазнина, олио. Пържим до златист цвят и вадим върху домакинска хартия да се отцеди олиото от пърженето. Готовите филета поднасяме с подходяща салата или гарнитура според сезона.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *