Пастет от печени чушки и сирене

Необходими Продукти

олио – 300 мл

чушки – 6 кг червени

сирене – 1 кг краве

чесън – 1 глава, стар

магданоз – 1 връзка, пресен

черен пипер – 1 ч.л.

кимион – 1 щ.

Начин на приготвяне

Измитите чушки се изчистват от дръжките и семената, изпичат се и се обелват. След което се смилат с машинка за месо на ситна решетка.

В тава се загрява мазнината и се слага сместа да се позапържи, до поемане на олиото, като трябва и леко да се сгъсти.

Сваляме от огъня и се слагат натрошеното сирене, пасираният чесън, подправя се с черния пипер и кимиона. Всичко се размесва хубаво.

Ако е необходимо, се посолява на вкус и поръсваме с нарязан магданоз. Пастетът се разпределя в буркани, затваряме с нови капачки и варим за 10 минути.

Пастетът е идеален за гарнитура или за сандвичи!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *