Пастицио

Продукти

1 пакет паста (400 г)
200 г пасирани домати от консерва
500 г кайма 
1 морков 
1 глава червен лук 
1 стрък праз 
5-6 скилидки чесън 
2 с.л. зехтин 
чубрица
кимион
черен пипер
сол
100 г кашкавал 

За бешамела: 
500 мл прясно мляко 
50 г масло 
50 г брашно 
индийско орехче
черен или бял пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне

Пастата варим в четири литра подсолена вода (пастата трябва да е ал денте). Слагаме я в тава и разбъркваме с половината доматено пюре и зехтин. Каймата задушаваме с лука, чесъна, праза, моркова и подправките. Изсипваме и другата част от доматеното пюре.

Приготвяме и бешамела, като към разтопеното на слаб котлон масло добавяме брашното. Бъркаме и наливаме малко от млякото. Слагаме и другата част от млякото и подправките. Сгъстения сос изливаме върху вече разпределената кайма върху пастата. 

Печем на силна фурна до готовност. Преди да извадим, слагаме и настърган кашкавала за пет минути. Сервираме с мариновани с чесън чери домати.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *