Патица с кисело зеле в глинен гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • патица – 2 килограма
  • кимион – 1/2 к.л.
  • червен пипер – 1/2 к.л.
  • черен пипер – 1/4 к.л.
  • сол – 1/2 к.лъжичка
  • олио – 2 с.л.
  • кисело зеле – 1 голяма зелка
  • вода – 2 к.ч. или бульон
  • моркови – 2 бр.
  • чесън – 4 скилидки
  • дафинов лист – 3
  • ориз – 1 к.ч.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • черен пипер – 1 ч.л. на зърна
  • кимион – 1 ч.л. на зърна
  • бахар – 5 – 6 зърна
  • олио – 4 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте добре патицата и я подсушете. След това я натрийте със смес от олио, червен и черен пипер, малко сол и кимион.

Сипете олиото в дълбок тиган. Запържете нарязаното кисело зеле и прибавете наситнените моркови. Щом се задушат, прибавете към сместа измития ориз и поръсете с червения пипер.

Добавете две чашки гореща вода/бульон и изчакайте да заври. Изключете котлона и оставете сместа да се охлади леко.

Напълнете патицата и зашийте отвора с конец. Прехвърлете пълнената патица в глинен съд, а останалата плънка разпределете около нея.

Пуснете и необелените скилидки чесън, зърната бахар, кимион, черен пипер и дафиновите листа. Сложете капака на гювеча и печете на 180 градуса около 90 минути.

След това махнете капака и печете още 15-тина минути. Така печената патица ще получи хубава коричка.

Сервирайте порции патица, като добавите от плънката.

Патицата с кисело зеле в глинен гювеч е много вкусна.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *