2-3 патладжана
300 г извара
200 г крема сирене
1 връзка пресен лук
магданоз
100 г орехи
4-5 скилидки чесън
черен пипер
сол
Начин на приготвянe
Нарежете патладжана на дължина на филийки с дебелина 1 сантиметър. Посолете ги леко и ги оставете да се отцедят на наклонена дъска за рязане – така се отнема горчивината на зеленчука. След около 30 минути е готов за топлинна обработка. Ще ви е необходима електрическа скара или грил тиган да изпечете патладжанените филии. След като ги изпечете ги оставете настрани, за да се охладят. Пригответе си сместа за пълнене на рулца през това време – смесете крема сиренето, изварата, нарязаните лук и магданоз, счуканите орехи, чесън и подправките. Охладените патладжанени филии се намазват със сместа и се навиват на рулца. Оставят в хладилника да се стегнат.