Патладжани с моцарела и домати

Продукти

2 патладжана,
1 домат,
250 г моцарела,
босилек,
сол

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на шайби. Посоляват се и се оставят да си пуснат горчивия сок. След това се измиват и подсушават. Шайбите се нареждат в намазнена тава и се слагат в предварително загрята фурна за 15 мин. при 200 градуса. Доматът се нарязва на колелца. Когато патладжаните се опекат, заленчуковите шайби се подреждат, като между тях се слагат резени моцарела. Запичат се на фурна за 10-15 мин при 240 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *