Пелмени

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • За плънката:
  • • 1 кг кайма
  • • 2 глави лук
  • • сол
  • • черен пипер
  • За тестото:
  • • 1 кг брашно
  • • вода
  • За варене:
  • • 1 ч.л. сол
  • • черен пипер на зърна
  • • няколко зърна бахар
  • • 2-3 дафинови листа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, черния пипер и солта. Замесва се не много твърдо тесто, което се разделя на три части. Всяка част се разточва на кора с дебелина 3 мм. С по-широка чаша се изрязват кръгчета с диаметър около 6 см. В средата на всяко кръгче се слага от каймата, прегъва се на две и се притиска по края. Така приготвените пелмени се варят във вече вряща вода, подправена с малко сол, черен пипер, бахар и дафинов лист. Сервират се топли с масло.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *