НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- За плънката:
- • 1 кг кайма
- • 2 глави лук
- • сол
- • черен пипер
- За тестото:
- • 1 кг брашно
- • вода
- За варене:
- • 1 ч.л. сол
- • черен пипер на зърна
- • няколко зърна бахар
- • 2-3 дафинови листа
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва със ситно нарязания лук, черния пипер и солта. Замесва се не много твърдо тесто, което се разделя на три части. Всяка част се разточва на кора с дебелина 3 мм. С по-широка чаша се изрязват кръгчета с диаметър около 6 см. В средата на всяко кръгче се слага от каймата, прегъва се на две и се притиска по края. Така приготвените пелмени се варят във вече вряща вода, подправена с малко сол, черен пипер, бахар и дафинов лист. Сервират се топли с масло.
loading...