
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- прясно мляко – 250 мл.
- олио – 5 мл.
- яйца – 1 бр.
- телешка кайма – 250 гр.
- лук – 60 гр.
- брашно – 500 гр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче. Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.
Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.
Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук. Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.
В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.
Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.