Пелмени

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 1/2 ч. ч. брашно, 1/4 ч. ч. вода, 1 яйце, 1 щипка сол, 350 г кайма смес, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус, 2 с. л. краве масло, 1/2 ч. ч. заквасена сметана.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Овкусява се със сол и черен пипер. От брашното, водата, разбитото яйце и щипка сол се замесва твърдо тесто. Разточва се на тънка кора и с чаша за чай се режат кръгчета. Излишното тесто се разточва и отново се изрязват кръгчета. Върху всяко се слага малко от плънката, сгъва се на две и краищата се защипват. Пелмените се варят в предварително кипнала подсолена вода за 3-4 минути. След това се вадят и се запържват в маслото. Сервират се полети със сметана.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *