НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 1/2 ч. ч. брашно, 1/4 ч. ч. вода, 1 яйце, 1 щипка сол, 350 г кайма смес, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус, 2 с. л. краве масло, 1/2 ч. ч. заквасена сметана.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Овкусява се със сол и черен пипер. От брашното, водата, разбитото яйце и щипка сол се замесва твърдо тесто. Разточва се на тънка кора и с чаша за чай се режат кръгчета. Излишното тесто се разточва и отново се изрязват кръгчета. Върху всяко се слага малко от плънката, сгъва се на две и краищата се защипват. Пелмените се варят в предварително кипнала подсолена вода за 3-4 минути. След това се вадят и се запържват в маслото. Сервират се полети със сметана.
loading...