Необходими продукти:
1 средно голям петел
2 моркова
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. ориз
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме петела на порции. Слагаме го в тенджера и го заливаме със студена вода. Слагаме го на котлона, като заври, го разбъркваме и посоляваме.
Оставяме месото да ври, докато се свари леко, но не напълно. Запазваме бульона, в които е врял.
Изчистваме и измиваме ориза, почистваме и нарязваме на ситно морковите. В тавичка слагаме ориза, добавяме морковите и ги заливаме с олиото. На 1 ч.ч ориз слагаме 4 ч.ч. бульон, в който е врял петелът. Добавяме месото, посоляваме на вкус и печем, докато оризът поеме бульона и месото се зачерви.
Ястието поднасяме в чиния, с ориза и до него месото.
loading...