Петрички лекари размотават абитуриент, ранен в двойно меле, при чекирането му за прием в благоевградска болница се оказа, че се води на лечение в МБАЛ „Рокфелер”

Младеж от село Марикостиново, пострадал при сбиване, е приет за лечение в благоевградска болница, след като бил размотаван от петрички лекари. За това се оплака в редакцията на в. „Струма“ 18-годишният Илия Чавдаров. Ето какво разказа той:

„На 31 май вечерта моят приятел Димитър Беков ми се обади, че бил засечен с лекия си автомобил от трактора на четирима кравари. Тръгнахме натам с две коли 7-8 момчета да видим какво става. Стигна се до разправия и сбиване, при което бях удрян с арматурно желязо по тялото от Мартин и баща му Георги. След като всичко приключи, отидох до Спешния център в Петрич, бяха ми направени снимки на рентгена от дежурния лекар, който ми предложи да преспя в болницата, но аз отказах.

Тръгнах си за вкъщи и още на влизане в селото видяхме няколко коли, които ни причакаха до читалището. От тях слязоха същите хора, с които се сбихме, като беше дошъл и зет му на Мартин – Стоян. Заградиха ни и отново се стигна до бой, който беше още по-жесток. От адреналина не съм усетил болката, но през следващите дни окото ми посиня, гърдите ме боляха и започнах да храча кръв. Изплаших се да не би да имам счупени ребра и в понеделник, 5 юни, с майка ми отидохме на лекар при д-р Попов. Той ми каза да му донеса документите от приемния блок на петричката болница, но когато отидох да ги потърся, служителката ми каза, че не може да ги намери. Д-р Попов написа медицинско свидетелство и ме изпрати в отделението по хирургия. Там обаче д-р Стоянов, след като прочете документа, каза, че той не е очен лекар и нямат здравна пътека за насинено око. Оказа се, че била сгрешена пътеката.

Тогава с майка ми тръгнахме за Благоевград и при чекирането се оказа, че аз се водя на лечение в петричката болница”, разказа Илия Чавдаров, който накрая бил приет в благоевградска болница.

Възмущение от поведението на петричките медици изрази и майка му, която е читалищен деятел:

„Когато в Благоевград ни казаха, че той се води на стационарно лечение в петричката болница, се разплаках. Защото там ни казаха, че той се е отказал да постъпи в болница. Отчаяна съм, защото на първо място са парите от Здравната каса, а не грижата за пациента. Това дете се нуждаеше от лекарско наблюдение, храчеше кръв. Добре че ни приеха в болница ПУЛС“, каза майката, която заяви, че ще се консултира с адвокат как да защити правата си.

За щастие синът й няма сериозни травми. След двуразовото сбиване той е подал жалба в полицията срещу биячите. Жалба има и срещу него от тяхна страна. Той не възнамерява да се занимава повече с тях, тъй като иска да продължи образованието си в чужбина.

„Завърших петричката гимназия и тъкмо се прибрахме с класа от остров Корфу, стана случката. Аз нямам намерение да ги съдя, въпреки че те изопачават нещата. Искам да уча в Шотландия за фитнес инструктор“, заяви Илия Чавдаров.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *