Пет фирми и обединения с апетити към строежа на последната в кв. „Освобождение“ ул. „Листопад“ за близо 1,5 млн. лв.

Пет строителни фирми и обединения се включиха в надпреварата да проектират и изградят ул. „Листопад“, последната в кв. „Освобождение“ в Благоевград, която ще е в най-високата точка над ул. „Шар планина“. Строителството е по проект, финансиран със средства от Европейския съюз, прогнозната стойност е 1 354 440,41 лв. без ДДС, а заложеното време за изпълнение е 210 календарни дни.

Пет оферти отвори вчера комисията, която провежда обществената поръчка. Кандидатите са регистрираната в гр. Брезник фирма „Нивел Строй“ ЕООД на Велко Руйков и благоевградските „Пиринстройинженеринг“ ЕАД на Стефан Стоев и Костадин Костов, ДЗЗД „ВТ Листопад 2020“, подадена от фирмата на тотомилионера и зет на кмета на Симитли Николай Динков-Нинджата „ВИП Трейд енд билд“ ЕООД, „Грома Холд“ ЕООД на Христо Савев и обединение „Водоснабдяване 2“ ДЗЗД.

Любопитно е, че последният кандидат е депозирал офертата си в 23,28 ч. в четвъртък, в последните минути преди да изтече срокът. В обединението участват „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, в което са съдружници Методи Байкушев, Стефка Чорбаджийска, Христо Чорбаджийски, Мария Чорбаджийска и Васил Чорбаджийски, който почина преди два месеца, „Стилстрой М“ ООД, в която собственикът й Михайл Камбитов от няколко месеца е в съдружие с Венцислав Малчев, и регистрираната в София „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков.

Ценовите оферти ще се отворят, след като комисията се произнесе дали техническите предложения отговарят на изискванията, поставени от общината.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *