
Необходими продукти:
- 1 – патица
- 1 плик – за печене
- 1,5 – 2 кг. – картофи
- стрък розмарин
- 3-4 ск. – чесън
- олио и масло
- сол
- червен пипер
- черен пипер
- 1 с.л. – брашно
Начин на приготвяне:
Приготвяме си тавичката, в която ще печем. Загряваме фурната на 180-200 С. В плика, в който ще печем патицата с картофи, изсипваме брашното и затворен го разклащаме. Така патицата при печене няма да залепне.
Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Слагаме ги в купа, овкусяваме със сол, черен и червен пипер, розмарин, чесън, олио и разбъркваме. В плика за печене изсипваме картофките.
Измиваме патицата, намазваме я с олио, сол, черен и червен пипер.
Слагаме патицата в плика, един два стръка розмарин, няколко бучки масло и го завързваме. В горната част на плика с ножица правим 6-7 малки дупчици. Хубаво е да я оставим за престои поне половин час и дори можете да я оставите в хладилника за през нощта.
Печем около час на 180-200 С. След това намаляваме на 140-160 С и забравяме патицата за около 2 часа и половина. За да направим хрупкава препечена коричка срязваме плика и печем на около 200 С за около още 30 минути или до получаване на приятен загар.gozbi.lyusil.com