Печена патица с картофи и розмарин

Необходими продукти:

  • 1 – патица
  • 1 плик – за печене
  • 1,5 – 2 кг. – картофи
  • стрък розмарин
  • 3-4 ск. – чесън
  • олио и масло
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • 1 с.л. – брашно

Начин на приготвяне:

Приготвяме си тавичката, в която ще печем. Загряваме фурната на 180-200 С. В плика, в който ще печем патицата с картофи, изсипваме брашното и затворен го разклащаме. Така патицата при печене няма да залепне.

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Слагаме ги в купа, овкусяваме със сол, черен и червен пипер, розмарин, чесън, олио и разбъркваме. В плика за печене изсипваме картофките.

Измиваме патицата, намазваме я с олио, сол, черен и червен пипер.

Слагаме патицата в плика, един два стръка розмарин, няколко бучки масло и го завързваме. В горната част на плика с ножица правим 6-7 малки дупчици. Хубаво е да я оставим за престои поне половин час и дори можете да я оставите в хладилника за през нощта.

Печем около час на 180-200 С. След това намаляваме на 140-160 С и забравяме патицата за около 2 часа и половина. За да направим хрупкава препечена коричка срязваме плика и печем на около 200 С за около още 30 минути или до получаване на приятен загар.gozbi.lyusil.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *