
Необходими Съставки
бяла риба – 4 филета
зехтин – 3 с.л.
лук – 1 глава
домати – 4 бр.
карамфил – 2 бр.
маслини – 8 бр. зелени
каперси – 1 с.л.(може да се заменят с кисели краставички)
магданоз – 1 с.л.
целина – 1 резен
черен пипер – на вкус
сол – на вкус
Начин на приготвяне
Ако рибата има кожа, я отстранете. Подредете филетета на един ред в подмазнена тава.
Загрейте зехтин в съд на котлона и запържете нарязания лук, докато добие златист цвят, и добавете предварително попарените, обелени и нарязани домати.
Овкусете с карамфилчетата и сол и оставете да се задушава, като разбърквате от време на време.
Накрая добавете каперсите, целината, маслините, магданоза и черен пипер.
Залейте рибата със соса и сложете да се пече под капак за около 25 минути в предварително загряна фурна.
Поднесете ястието направо с тавата върху масата, докато е още горещо.