НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 8 бр.
свински ребра – 1.5 кг
соев сос – 8 с.л.
чесън – 1 гл.
червен пипер – 1 с.л.
черен пипер – 1 ч.л.
бира – 50 мл
олио – 2 с.л.
вода – 50 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Свинските ребърца се разделят и се поставят в плик за печене, след което се овкусяват с черен пипер, червен пипер, соев сос.
Пликът се разклаща внимателно, за да се овкусят ребърцата. Оставяме ги в хладилник за няколко часа.
След това при ребърцата се слагат картофи, обелени и нарязани на големи парчета.
Наливат се още водата, олиото и бирата. Слага се и чесънът.
Пликчето за печене се затваря и се поставя в тава. Правят се дупчици в плика тук-там посредством клечка за зъби.
Печем ребрата с картофи на 200 градуса в загрята фурна. Печем ги около 35-40 мин. в средата на фурната.
Печените в плик свински ребра с картофи могат да се поднесат с любимо вино.