Продукти
Телешка кайма – 300 г
Пушен бекон – 100 г
Яйца – 7 бр.
Кашкавал – 50 г
Лук – 1 глава
Лют пипер – 1 щипка
Кимион – 1/3 чаена лъжичка
Магданоз – 1/2 връзка
Сол, черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне
1. Беконът се смила. Разбъркват се каймата, настърганият кашкавал, 1 яйце и нарязаните на ситно магданоз и лук. Добавят се подправките и беконът.
2. Със сместа се облепят основата и стените на намаслени формички. Пекат се 15 минути на 180 градуса. Изваждат се в тава с кухненска хартия. Това се прави с цел да се опекат добре от всички страни. В средата на гнездата се слага по едно яйце и се пече още 10 минути на 180 градуса.
loading...