
Продукти:
500 г картофи
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер,смляно индийско орехче на вкус
1 стрита скилидка чесън
наситнени пресни салвия, розмарин – количество на вкус
1 супена лъжица брашно
Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на лентички, като за пържене. Слагат се в гевгир и се изплакват от нишестето със студена вода. Сложете вода в дълбока тенджера и щом заври, добавете картофите. Оставете ги да врат 2-3 минути. След това ги прецедете и отново изплакнете в гевгира. Отцедете ги добре от водата, ако има много излишна вода върху тях може да я попиете с кухненска хартия. Сложете ги в купа и добавете брашното и подправките. Разбъркайте добре и прехвърлете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути. Сервирайте с любимите ви сосове.