Печени кюфтенца с праз лук

Продукти

Кайма – 500 г
Яйце – 1 бр.
Хляб – 1 филийка
Прясно мляко – 50 мл
Праз лук – 1 стрък
Морков – 1 бр.
Картофи – 500 г
Магданоз – 1/2 връзка
Мащерка – 3 клончета
Сол и черен пипер – на вкус
Олио или зехтин – 5 суп. лъж.

Начин на приготвяне

1. Морковът и лукът се нарязват на ситно. Задушават се в загрята мазнина до омекване. Оставят се да изстинат, след което се омесват с каймата, яйцето и филията, предварително накисната в прясното мляко. Магданозът и мащерката се нарязват и също се добавят. Овкусява се със сол и черен пипер. Оформят се кюфтенца, които се слагат в намазнена тава.
2. Картофите се обелват и нарязват. Разбъркват се с 3 супени лъжици олио, сол и черен пипер. Мазнината предотвратява изсъхването им при печене. Те се слагат в тавата около кюфтенцата. Пекат се при 200 градуса за около 30 минути.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *