Печени мариновани пилешки бутчета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • • 4 бр. пилешки бутчета
  • • 8 с.л. олио
  • • сок от 2 бр. лимони
  • • 1 с.л. босилек
  • • 1 ч.л. червен пипер
  • • черен пипер
  • • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В дълбок съд се смесват олиото, сока от лимоните, босилека и червения пипер. Слагат се бутчетата в маринатата за 2 часа в хладилника, като се обръщат и от двете страни. Предварително се загрява фурната до 200 С. Бутчетата се нареждат в тавичка и се поръсват със сол и черен пипер, залети с 1/2 от маринатата. Пече се 50 минути, като по време на печене се мажат с останалата марината. receptite.com

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *