
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 дюли
4 скилидки чесън
1 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.ч. бренди
50 г краве масло
50 мл олио
4 с.л. захар
1 ч.л. сух естрагон
1/2 ч.л. кориандър, черен
пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се запържва в загрята мазнина от олио и масло. Поръсват се със сол и
черен пипер. Прибавя се накълцаният чесън. Когато месото се запържи от другата страна, се налива брендито. Ястието се подправя с естрагон и кориандър. Налива се пилешкият бульон.
Дюлите се почистват и се нарязват на кубчета. Слагат се в ястието и се поръсват с половината захар. Съдът се похлупва и ястието се оставя да се задушава на слаб огън около 45 минути.
Останалата част от захарта се карамелизира в отделен съд. Ястието се сервира полято с карамеления сос