НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 бр. пилешки бутчета (долни)
1 кг картофи
4-5 с.л. олио
1/2 с.л. сол
черен пипер
дафинов лист
краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешките бутчета се слагат в тенджера, налива се вода колкото да ги покрие. Когато започнат да правят пяна тя се маха с лъжица. След 10-15 минути се махат от котлона. Добавя се солта.
През това време се обелват картофите и се нарязват на кубчета. Нареждат се в тава, слагат се и бутчетата и в тавата се излива бульона, в който се е варило месото. Допълнително може леко да се посолят бутчетата и картофите. Върху всяко бутче се излива по малко олио. Добавят се черен пипер и дафинов лист и яденето се слага във фурната. Пече се около 50 минути на силна фурна, като се разбърква 1-2 пъти. Когато е почти готово върху всяко бутче се поставя парченце краве масло.